Nieuws

Kandidaten stadsdeelcommissies bekend!

De kogel is door de kerk. We hebben een kandidatenlijst voor de stadsdeelcommissies van de gebieden Centrum West en Centrum Oost. Op 14 december aanstaande willen wij deze graag aan u presenteren op de verkiezings-ALV.

Deze ALV vindt plaats vanaf 20.30 in Wijkcentrum d'Oude Stadt op Nieuwe Doelenstraat 55

Lees verder

Gezocht: kandidaten voor de stadsdeelcommissie!

UPDATE: De deadline voor het insturen van sollicitaties is verlengd tot het einde van november!

GroenLinks Amsterdam-Centrum zoekt kandidaten voor stadsdeelcommissie

Onder het nieuwe bestuurlijk stelsel zal Amsterdam-Centrum een stadsdeelcommissie krijgen bestaande uit vertegenwoordigers
uit de twee gebieden in ons stadsdeel.

1. Centrum-West
2. Centrum-Oost

Lees verder

Huis-aan-huis in Wittenburg

Zaterdag 21 oktober gaan we met GroenLinks Amsterdam-Centrum huis-aan-huis in Wittenburg! Om 13.00 verzamelen we voor een training op Bijltjespad 14 (aanbellen bij Keuken) om vervolgens vanaf 14.00 aan te bellen bij buurtbewoners om te praten over de wijk.

Na afloop is er tijd voor een drankje. Komt allen, aanmelden kan hier

Fietstocht 'Ontvlucht de drukte' 9 juli

Het Gemaal in het Flevopark

Net als de afgelopen jaren organiseert GroenLinks Amsterdam-Centrum aan het begin van de zomer weer een fietstocht. Dit jaar is het thema 'ontvlucht de drukte' en dus laten we je de mooiste plekken aan de randen van onze stad zien. 

Lees verder

Fossielvrij NU! 24 juni

Op zaterdag 24 juni trekt een groep bezorgde Nederlanders die de passiviteit rondom klimaat-maatregelen meer dan zat is, een rode lijn tegen fossiele brandstoffen. Deze groep zal zich in de haven van Amsterdam laten horen tegen olie, kolen en gas. Luid en duidelijk, maar op vreedzame en legale wijze in een goede sfeer van saamhorigheid zullen we onze stem laten horen. Ook GroenLinks is erbij.

Lees verder

Bill Crompton overleden

Bill Crompton

Afgelopen week hebben wij kennis genomen van het overlijden van Bill Crompton. Bill was jarenlang een gewaardeerd actief lid die op veel van onze activiteiten aanwezig was met zijn camera. Bill genoot van de verkiezingscampagnes en deed niets liever dan flyeren (en praten met mensen) op straat. Degenenen die met hem werkten weten wat een warme, humoristische man het was die mooi kon vertellen over hoe het er vroeger in Liverpool aan toe ging. Hij was als 22 jarige met zijn geliefde op weg naar Griekenland maar bleef onderweg in Amsterdam plakken, het was liefde op het eerste gezicht. Hij is er nooit meer weggegaan. Veel te vroeg nemen we dan ook afscheid van onze vriend en strijdmakker bij GroenLinks in Amsterdam.

Wij wensen zijn familie en dierbaren veel sterkte met dit verlies.

 

Pagina's