“ Het mooie aan stadsdeelpolitiek is dat het vaak heel tastbaar is. Het gaat over de directe leefomgeving van mensen. ”

Mijn naam is Noah Zeevenhooven, geboren in Amsterdam en opgegroeid in Haarlem. Ik ben opgegroeid met verhalen over de Kat in de Wijngaert, Oibibio, de oude Greenwoods en de Roxy. Amsterdam stond voor mij van kleins af aan voor avontuur, de knusse Jordaan, expressie en vrijheid. Later, ongeveer 10 jaar geleden, ben ik zelf in de Jordaan gaan wonen in het Zonshofje tegenover de Noordermarkt en de afgelopen 3 jaar woon ik in de Spuistraat. Naast mijn werk in de stadsdeelcommissie ben ik werkgroepdocent bij de studie Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam.

Sinds 2015 ben ik actief geworden voor GroenLinks en in 2017 heb ik de stadsdeelpolitiek ontdekt. Ik ben eerst actief geworden in de steunfractie en in 2018 ben ik verkozen in de stadsdeelcommissie. Het mooie aan stadsdeelpolitiek is dat het vaak heel tastbaar is. Het gaat over de directe leefomgeving van mensen, zoals de inrichting van een straat waar mensen wonen of dagelijks doorheen lopen en fietsen.

De afgelopen periode heb ik in de stadsdeelcommissie hard gewerkt om het stadsdeel groener, socialer en toegankelijker te maken. We hebben ons ingezet om stoepen toegankelijker te maken voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel of scootmobiel. Verder hebben we winkels die enkel gericht zijn op toeristen aan banden gelegd en Airbnb zoveel mogelijk beperkt. Ook een rondrijdende touringcar lijkt binnen binnenkort verleden tijd in ons stadsdeel.

De aankomende jaren ga ik mij inzetten om de sociale huur in ons stadsdeel te beschermen en het speculeren op de woningmarkt te stoppen. Ik wil werken aan een stad waar de auto een minder prominente rol speelt in het straatbeeld. Verder ga ik mij inzetten om vakantieverhuur volledig aan banden te leggen.

Tot slot in Amsterdam slaapt niemand op straat, de aankomende periode wil ik kijken hoe wij in stadsdeel Centrum hier aan kunnen bijdragen.