“ 'In tijden van bezuinigingen moeten we de meest kwetsbaren van dit stadsdeel beschermen. GroenLinks staat daarvoor' ”

Ik ben Micha Mos. Mijn leven lang woon ik in Amsterdam, en sinds enkele jaren in de binnenstad. Inmiddels heb ik in een aantal buurten gewoond: in de Jordaan, op de Oostelijke Eilanden en in de Nieuwmarktbuurt.

Op deze manier heb ik goed kunnen ervaren hoeveel verscheidenheid de binnenstad van Amsterdam te bieden heeft: mensen wonen er, kinderen groeien er op, studenten studeren er en bewoners en bezoekers recreëren er op allerlei verschillende manieren. Deze diversiteit is de kracht van Amsterdam in het algemeen, en van het stadsdeel Centrum in het bijzonder.

Als raadslid houd ik mij bezig met de commissie Welzijn Zorg en Onderwijs. Voor mij is het belangrijk dat de bestuurscommissie probeert om de harde klappen die op het moment worden uitgedeeld door de bezuinigingen, te verzachten. Bijvoorbeeld door te proberen om mensen die hun ID-baan zijn kwijtgeraakt toch aan het werk te houden. Door dagbesteding voor langdurig werklozen in stand te houden, maar ook door te proberen hen die getroffen worden door bezuinigingen in de zorg te ondersteunen. GroenLinks heeft in dit bijzondere stadsdeel de mogelijkheid om de bezuinigingen die worden doorgevoerd door dit kabinet enigszins te verzachten, en zal die kans grijpen.