“ Ik weet dat ik de stem van minderheidsgroepen kan laten galmen in de politiek. Dit doe ik graag bij een partij die dit verbindt aan een duurzame systeemverandering! ”

Ha beste lezer! Ik ben Benjamin, 24 jaar oud. Ik kan niet wachten om mij in te gaan zetten voor deze mooie stad en dit prachtige stadsdeel! En dat doe ik graag bij GroenLinks omdat ik, naast dat ik ongevraagd op feestjes begin over klimaat, lokale democratie, dierenwelzijn of gender, ik óók iemand ben die me als gebarentaalsprekende, half-dove, Indische, jonge, queer omring met allerlei Amsterdammers van álle lagen van de samenleving. Vluchtelingen, sekswerkers, mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en Indo’s, moslims en lhbti’ers; dagelijks lopen we samen door het leven. Ik weet dat ik de stem van minderheidsgroepen kan laten galmen in de politiek. Dit doe ik graag bij een partij die dit verbindt aan een duurzame systeemverandering!

Ik woon in de Woondiversiteit in de Kadijkenbuurt; een project met statushouders en starters waar ik verantwoordelijk ben dat iedereen goed met elkaar over weg kan. Als ik niet bezig ben met GroenLinks dan kun je me vinden op de longboard door de stad, hoppend van de ene afspraak naar de ene afspraak. Of dan ben ik bezig met het opzetten van de duurzame non-profit wooncoöperatie De Torteltuin of voor Stichting De Boshalte tegen eenzaamheid en voor arbeidsparticipatie. Verder ben ik als initiatiefnemer en organisator van de eerste dekoloniale Indië-herdenking in Amsterdam veel in het Indonesisch-Nederlandse publieke debat, en zette ik jongerenplatform THEPACK op om jongeren meer inspraak te geven in de culturele sector.

Ik zou óók graag nog de leden en de kandidatencommissie willen bedanken voor deze positie. Aangezien ik ook op de gemeenteraadslijst voor GroenLinks sta en ik met een master ga beginnen in september, heb ik aangegeven op een opvolgplek te willen staan. Ik ben daarom erg dankbaar met positie nummer 5, en vind het een een ontzettende eer dat ik op deze mooie lijst mag staan!