“ Ik denk tegenwoordig vaak als ik door de stad loop of fiets: Laat ik even kijken naar die en die straat want daar speelt dat en dat. Het is toch geweldig dat je door je werk kunt lopen en fietsen! ”

Ik ben Arjan de Jager, al heel lang lid van GroenLinks (en daarvoor de PSP) en ik woon al 35 jaar (ook heel lang dus) in Stadsdeel centrum in de Noord Jordaan. Een paar jaar geleden ben ik actief geworden en sinds augustus ben ik stadsdeel commissielid. Als commissielid mag ik zo om de week adviseren over onderwerpen die spelen in ons stadsdeel. Ik vind het werk als commissielid VEEL leuker en interessanter dan ik had verwacht. Er wordt wel gekscherend gezegd dat je als stadsdeelcommissielid mag meepraten over stoeptegels maar niks is minder waar: Je adviseert over je eigen leefomgeving en je hebt echt mogelijkheden om dingen te veranderen. Je bent onderdeel van een politieke laag die veel dichter bij de bewoners staat dan het provinciaal of nationale systeem en dat maakt het ongelooflijk leuk en interessant: De zaken die spelen bij stadsdeel centrum zijn misschien niet de grote politieke thema’s zoals de situatie in Oekraïne, maar ze zijn wel net zo complex en de vergaderingen kennen meestal veel insprekers die met hart en ziel hun punten komen toelichten.

Kortom: Het werk van de stadsdeelcommissie is leuk, belangrijk en interessant. Ik denk tegenwoordig vaak als ik door de stad loop of fiets: Laat ik even kijken naar die en die straat want daar speelt dat en dat. Het is toch geweldig dat je door je werk kunt lopen en fietsen!

Mijn achtergrond in het kort: Ik ben een data- & informatie specialist en als adviseur vooral actief in domeinen die weinig affiniteit hebben met data en ICT zoals jeugdzorg, onderwijs, ontwikkelingssamenwerking en de ziekenhuiszorg. Verder ben ik met mijn 68 jaar één van de ouderen in de stadsdeelcommissie maar nog steeds fit en vol GroenLinks zin.