Op 15 november heeft GroenLinks in Amsterdam Centrum haar verkiezingsprogramma voor de periode 2006 - 2010 vastgesteld, getiteld: 'Kiezen voor diversiteit, duurzaamheid en dynamiek'. Hierin staat wat GroenLinks met de binnenstad van Amsterdam voor heeft, en waarvoor onze volksvertegenwoordigers zich in de stadsdeelraad zullen inspannen.

De ambities van GroenLinks met de binnenstad zijn voor de komende vier jaar samen te vatten in zes speerpunten:
1.    BETAALBARE WONINGEN. Het stadsdeel moet ervoor zorgen dat er voldoende sociale huurwoningen in de binnenstad blijven. Alles moet zij uit de kast halen om de funeste plannen van minister Dekker om de woningprijzen op te drijven, tegen te gaan.
2.    SCHONE LUCHT EN MEER GROEN. Om prettig te leven hebben we schonere lucht nodig en meer groen. Plekken waar de lucht te vies is, worden met spoed aangepakt. Bewonersinitiatieven voor de aanleg van groen op, aan en bij hun huis worden ondersteund. Er worden meer bomen geplant.
3.    MEER RUIMTE VOOR VOETGANGER EN FIETSER. De auto neemt teveel rij- en parkeerruimte in beslag. Straten en pleinen worden aangepast zodat er meer (veilige en prettige) ruimte komt voor voetgangers en fietsers. Voor kinderen komen er meer autovrije speelplekken.
4.    ZORG EN SPORT TOEGANKELIJK VOOR IEDEREEN. Als je hulp nodig hebt, moet je die kunnen krijgen. Als je op cursus wil, moet die er zijn. Tegen betaalbare tarieven. Voorzieningen op het gebied van welzijn en zorg, sport en cultuur moeten voor iedereen toegankelijk zijn.
5.    EEN BRUISENDE ECONOMIE. De binnenstad moet een broedplaats van creativiteit en ondernemerschap blijven. Daarom bevorderen we het vestigingsklimaat. En daar moeten we - bewoners en bezoekers – natuurlijk ook van genieten: op terrassen, in  culturele instellingen en in het nachtleven.
6.    EEN OPEN BESTUURSSTIJL. De raadsleden en bestuurders van het stadsdeel moeten de bewoners serieus nemen en open staan voor hun suggesties. De betrokkenheid, deskundigheid en creativiteit van iedereen is nodig om het stadsdeel goed te besturen.

Voor het hele verkiezingsprogramma klikt u hier.