Jeanine van Pinxteren is op vrijdag 15 november opnieuw unaniem gekozen door de leden van GroenLinks Amsterdam Centrum tot lijsttrekker. Huidig deelraadslid Micha Mos staat op plek 2. Hoogste nieuwkomer op de lijst is Guido Egas, hij staat op plek 3. Paulien Gankema staat op plek 4.

Van Pinxteren, dit jaar ook door Amsterdammers gekozen tot stadsdeelbestuurder van het jaar, laat in een reactie weten blij te zijn met de steun en het vertrouwen van de leden: “Het is geweldig dat mijn resultaatgerichte politiek zo breed wordt ondersteund. Samen met de fantastische andere personen op de kieslijst gaan we door met het werken aan een groene, sociale en beter bereikbare binnenstad.“

Zeeger Ernsting staat op plek 5, Jorrit Nuijens op 6 en Bram Huisman op 7. 

Ina Fokkema is voorzitter van de kandidatencommissie. Zij zegt over de lijst: “Het is een fantastische lijst vol met jong talent en ervaren politici. Het zijn mensen die midden in de buurten staan. Hiermee gaan we vol vertouwen de verkiezingen in.”

 

De kandidatencommissie bestaat naast Fokkema uit Hilda Passchier, Arthur Veen, Davey Meelker en Jeroni Vergeer. Het advies van de kandidatencommissie staat hier.

 

De nummers 8 tot en met 14 op de kieslijst zijn:

8. Bert Zwaving

9. Rudi Karemaker

10. Kees Alders

11. Monique Benneker

12. Judith Sargentini

13. Marijke Vos

14. Liesbeth Reurts

Foto: Jeanine van Pinxteren:  © Maria Heijdendael