Referendum Elandsgracht: Stem Variant 2+

Op 19 maart wordt, gelijktijdig met de verkiezingen voor het stadsdeel en de gemeenteraad, het stadsdeelreferendum over de Elandsgracht gehouden. Momenteel is dit een straat vol stilstaand blik. Voetgangers kunnen nauwelijks oversteken. Door het schuin inparkeren en uitrijden ontstaan er vaak gevaarlijke situaties voor fietsers omdat automobilisten slecht zicht hebben op deze drukke weg.

GroenLinks en de stadsdeelraad hebben een plan om de Elandsgracht op te knappen: variant 2+. Wilt u een mooiere Elandsgracht met meer ruimte voor fietsers, voetgangers en meer groen?  Maak dan op 19 maart het vakje bij Variant 2+ rood.

VARIANT 2+ = MEER RUIMTE + MEER KWALITEIT

  • Bredere stoepen en daardoor meer ruimte voor voetgangers
  • Het intieme karakter van het Johnny Jordaanpleintje blijft! Het Johnny Jordaanplein met de beelden van o.a. Tante Leen, Johnny Jordaan, Johnny Meijer, Bolle Jan en Tante Mien wordt - in overleg met de buurt - opgeknapt, en het huisje verdwijnt.
  • Er komen ruim 230 fietsparkeerplekken bij
  • 151 parkeerplaatsen op de Elandsgracht worden verplaatst naar de nabij gelegen Q-parkgarage op de Appeltjesmarkt. 32 plekken aan de rand van het middenterrein van de Elandsgracht zijn overdag beschikbaar voor het winkelend publiek en ‘s avonds voor de bewoners.
  • Het middenterrein wordt verder autovrij ingericht met o.a. meer groen, zitbankjes en speelplek.
  • De verkeersveiligheid neemt toe.

‘De Elandsgracht is de trots van de Jordaan én van alle andere Amsterdammers. Laten we daarom nú de kans grijpen om ‘m weer mooi ruim en open te maken.’ Jeanine van Pinxteren, stadsdeelvoorzitter en lijsttrekker GroenLinks Amsterdam-Centrum