Stadsdeel Amsterdam - Centrum bestaat binnenkort drie jaar. GroenLinks vindt dat een mooi moment voor een publieke discussie over de stand van zaken van het jongste, maar misschien wel belangrijkste stadsdeel van Amsterdam. Zijn de verwachtingen uitgekomen? Is de politiek dichter bij de burger komen te staan? Wat gaat er goed, en wat kan er beter? GroenLinks organiseert hierover een debat met fervente voorstanders, kritische buitenstaanders en interessante commentatoren.

Stadsdeel Centrum komt regelmatig in het nieuws, en helaas niet altijd met positieve berichten. Overbodige regels, te veel of juist te weinig handhaving, conflicten met burgers en tussen politieke partijen in de deelraad lijken aan de orde van de dag. Maar naast alle kritiek, is er ongetwijfeld ook veel positiefs te melden. GroenLinks is benieuwd naar de mening van bewoners en bezoekers, van politici en critici over de ontwikkeling van het stadsdeel. Is stadsdeel Centrum geworden wat zij ervan verwachtten of vreesden? Is de politiek dichter bij de burger komen te staan? En hoe ziet de toekomst eruit? Kan het ook anders en zo ja hoe dan?

Initiatiefnemer van het debat, deelraadslid Marco de Goede: ‘GroenLinks wil een open en opbouwende discussie waarin zowel de positieve en de negatieve ervaringen met dit stadsdeel naar voren kunnen komen. Doel is een bijdrage te leveren aan een breed gedragen evaluatie, die de basis kan vormen voor de verdere verbetering van het functioneren en de uitstraling van stadsdeel.’

De GroenLinksfractie roept geïnteresseerden, bewoners en ondernemers die hun ervaringen, hun mening en hun visie op de toekomst van het stadsdeel willen delen, op om te reageren. Dit kan door te bellen of een e-mail te sturen naar:

                                  GroenLinks Amsterdam - Centrum, 
                                  tel: 020 - 552 45 32
                                  groenlinks@centrum.amsterdam.nl