Amsterdam is op zoek naar een nieuwe nachtburgemeester (V/M) om het nachtleven weer leuk en aantrekkelijk te maken. In 2002 is de eerste verkiezing voor de nachtburgemeester gehouden, winnaar was de Nachtwacht (zie www.nachtwachtamsterdam.nl) een collectief van acht enthousiastelingen die het nachtleven een nieuwe impuls wilde geven. Zij hebben een drukke periode achter de rug - onder andere een nachtnota geschreven, een wekelijkse nachtwachtkamer georganiseerd en politiek invloed uitgeoefend om het nachtleven spannender en bruisender te maken. Tegen de vertrutting en regelzucht van de lokale (en landelijke) politiek in.

Nu is het tijd voor een nieuwe, frisse spannende, intiatiefrijke en kleurrijke nachtburgemeester (V/M) die het nachtleven de komende twee jaar kan vertegenwoordigen. Een stem voor al die inspirerende initiatieven die Amsterdam een bruisend en cultureel hart geven. Iemand die Amsterdam op de kaart zet als internationaal uitgaanscentrum waar ‘het’ gebeurt.

Op maandag 20 februari 2006 zal de verkiezing van de nachtburgemeester plaatsvinden in Paradiso.

Het aanwezig publiek en een speciale vakjury (met o.a. Robert Marijnissen, Ruud van der Peijl, Liedewij Loorbach, Duncan Stutterheim, Samira Abbos & Gerald van der Kaap) zullen de winnaar kiezen van de volgende kandidaten die zich gaan presenteren op de avond zelf:

Kandidaten:

Aardvarck (DJ)

Chiel van Zelst (Chiellerie - Hangplek voor Kunstenaars)

Dennis Luts (cafe eigenaar, ex-Dance Valley)

Fabiola (levende kunstwerk)

Frank van Hage 

J.J. Simons (nachtbraker)

Jack Undercover & Zubrowka (nightlife coryfeeen)

Koksal Cebi

Maarten de Zwart (ex- raadslid)

Maik ter Veer (Robodock)

Micha Klein en Afke Reininga (VJ & actrice)

Oebele Kooistra (directeur Art Launch)

T-Roy

De bekendmaking van de nieuwe nachtburgemeester zal rond middernacht plaatsvinden, gevolgd door een spetterende overwinningsfeest die tevens het afscheidsfeest voor de Nachtwacht zou zijn. De Nachtwacht zelf blijft actief als Stichting en zal zich bezig houden met o.a. de doorzetting van de jaarlijkse Nachtcultuurprijs. Alle activiteiten van de Nachtwacht zijn binnenkort te volgen op de nieuwe verbouwde website.

Nachtburgemeesterverkiezingen

Paradiso Amsterdam

Maandag 20 februari

Zaal open 20.00 – 04.00 uur

Aanvang 20.30 uur

Entree 2,-