Afgelopen vrijdag is in debatcentrum De Balie bekendgemaakt dat Jeanine van Pinxteren is verkozen tot beste Amsterdamse politicus van het jaar in de categorie stadsdeelbestuurder. GroenLinkser Fjodor Molenaar versloeg Maureen Maureen van der Pligt (SP) en Marja Ruigrok (VVD) in de strijd om de titel beste raadslid. Eric Wiebes (VVD) is verkozen als beste wethouder van Amsterdam.

De jury roemt vooral de bestuursstijl van Van Pinxteren: "Ze is een binder, niet ijdel en ze doet wat een bestuurder moet doen: leiding geven in haar stadsdeel en de koers uitzetten, zonder elke keer met haar hoofd in de krant te staan."

In de door Het Parool, AT5 en De Balie georganiseerde verkiezing werden in drie categorieën genomineerden voorgedragen door een onafhankelijke jury. Lezers van Het Parool, kijkers van AT5 en andere geïnteresseerden bepaalden vervolgens wie zij het beste raadslid, de beste wethouder en de beste stadsdeelbestuurder vonden. Tussen 24 mei en 4 juni hebben ruim 3.500 Amsterdammers hun stem uitgebracht.