In maart 2014 worden er weer lokale verkiezingen gehouden. Vier jaar lang heeft GroenLinks als grootste partij haar stempel kunnen drukken op het beleid in het centrum van Amsterdam. Maar wij zijn nog niet klaar! GroenLinks Amsterdam Centrum is op zoek naar enthousiaste volksvertegenwoordigers voor de nieuwe bestuurscommissies om een mooi vervolg te geven aan de afgelopen vier jaar. Ben je maatschappelijk betrokken? Heb je hart voor het centrum van Amsterdam? Ben je idealist in hart en nieren en wil je je namens GroenLinks inzetten voor een groen en sociaal beleid? Stel je dan kandidaat voor de bestuurscommissie!

Het een en ander gaat veranderen ten opzichte van de huidige deelraden. Zo zal het aantal leden van de bestuurscommissie flink minder worden dan in de huidige situatie. Dit betekent dat een commissielid zich moet kunnen buigen over veel verschillende onderwerpen. Wij zoeken iemand die zich snel onderwerpen eigen kan maken, flexibel is en daarbij met creatieve ideeën kan komen. Ook zullen de bestuurscommissieleden, misschien wel meer dan voorheen, de voelsprieten in de buurt zijn. De ideale kandidaat moet dus in staat zijn makkelijk netwerken op te bouwen en gaat graag de buurt in om met mensen te praten.

Kortom, GroenLinks Amsterdam Centrum is op zoek naar bestuurscommissieleden die:

-          Generalist zijn en zich snel nieuwe onderwerpen eigen kunnen maken.

-          Zelfstandig kunnen opereren, maar in goede afstemming met de overige fractieleden en het afdelingsbestuur.

-          In staat zijn om makkelijk een netwerk op te bouwen en kunnen fungeren als voelsprieten in de buurt. Het hebben van een bestaand netwerk in het stadsdeel kan een pré zijn.

-          In staat zijn binnen de bestuurscommissie en (minstens zo belangrijk) in het Centrum van Amsterdam draagvlak weten te creëren en bondgenoten aan zich te binden.

-          Flexibel, creatief en vernieuwend zijn en geïnteresseerd  in de zoektocht naar de rol en functie van de bestuurscommissie.

-          Het GroenLinks-standpunt helder kunnen verwoorden.

Lijkt dit jou wat?

Stuur een e-mail met een motivatiebrief en cv naar arthur@parcom.nl voor uiterlijk 12 september. In september en oktober vinden de gesprekken met de kandidatencommissie plaats.

Voor meer informatie en vragen kun je contact opnemen met één van de leden van de kandidatencommissie:

Ina Fokkema             voorzitter      06-5042 6514

Hilda Passchier         secretaris       06-2509 4070

Arthur Veen              bestuurslid    06-2246 4829

Davey Meelker          ouddeelraadslid  06-4767 7328

Jeroni Vergeer          DWARS-lid     06-4821 8494