Elandsgracht

Op 19 maart 2014 wordt het stadsdeelreferendum herinrichting Elandsgracht gehouden. Momenteel is dit een straat vol stilstaand blik. Voetgangers kunnen nauwelijks oversteken. Door het schuin inparkeren en uitrijden ontstaan er vaak gevaarlijke situaties voor  fietsers omdat automobisten slecht zicht hebben op deze drukke weg.

GroenLinks en de stadsdeelraad hebben een plan om de Elandsgracht op te knappen: Variant 2+. Wilt u ook een mooiere Elandsgracht met meer ruimte voor fietsers, voetgangers en meer groen? Maak dan op 19 maart het vakje bij Variant 2+ rood.

• Bredere stoepen en daardoor meer ruimte voor voetgangers

• Het intieme karakter van het Johnny Jordaanpleintje blijft! Het Johnny Jordaanplein met de beelden van o.a. Tante Leen, Johnny Jordaan, Johnny Meijer, Bolle Jan en Tante Mien wordt - in overleg met de buurt - opgeknapt, en het huisje verdwijnt.

• Er komen ruim 230 fietsparkeerplekken bij!

• 151 parkeerplaatsen op de Elandsgracht worden verplaatst naar de nabij gelegen Q-parkgarage op de Appeltjesmarkt. 32 plekken aan de rand van het middenterrein van de Elandsgracht zijn overdag beschikbaar voor het winkelend publiek en ‘s avonds voor de bewoners.

• Het middenterrein wordt verder autovrij ingericht met o.a. meer groen, zitbankjes en speelplek.

• De verkeersveiligheid neemt toe.

Kies op 19 maart voor die mooie Elandsgracht! Meer informatie over het referendum vindt u op de website van stadsdeel Centrum

© Artist Impression Elandsgracht door Kim Kool

"Als we de Elandsgracht opknappen, dan doen we dat gelijk goed. Geparkeerd blik van straat en naar de garage, en ruimte voor voetgangers, fietsen en kinderen." Jeanine van Pinxteren, lijsttrekker voor GroenLinks in Amsterdam Centrum.